3 vejce
3/4 hrnku cukru krupice
šťáva z 1/2 citronu
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku sušených pšeničných klíčků
3/4 hrnku kypřicího prášku
1 hrst nasekaných vlašských ořechů
1 špetka muškátového květu
1/2 hrnku mléka
5 lžic oleje
1 hrnek najemno nastrouhané dýně
tuk a mouka na formu
Vejce s cukrem a citronovou šťávou (přidáváme postupně) vyšleháme do hladké pěny.Všechny sypké přísady včetně ořechů smícháme a po částech je přidáváme do těsta střídavě s mlékem, olejem a dýní.Opatrně promícháme a vlijeme středně hustou hmotu do tukem vymazané a moukou nebo strouhankou vysypané formy. Pečeme při 180 °C. Jestli je bábovka upečená, vyzkoušíme špejlí, ta musí zůstat po zapíchnutí do těsta suchá.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 27.10.2024 16:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz